TMG SOLUTIONS GROUP
 
  |                   POČETNA                  |         PRODAJNI PROGRAM          |                   KONTAKT                  |    
  MEPOS  
   
PRIMENA
   
TEHNOLOGIJA
   
PROIZVODI
   
MONTAŽA
   
PREZENTACIJE
   
O KOMPANIJI MEPOS
 
MEPOS :: O kompaniji
 
O kompaniji MEPOS
 

 

 

Kompanija MEPOS je osnovana 1990. godine u gradu Jekaterinburgu prestižnim timom inženjera, autora tehnologije proizvodnje plastičnih cevi armiranih čeličnom rešetkom, sa neverovatno visokim karakteristikama. Razvoj ove tehnologije je uzrokovan potrebom da se smanje troškovi korišćenja skupih titanijumskih cevi i cevi od nerđajućeg čelika, prilikom luženja uranijuma. U isto vreme postojala je potreba da se održe visoke eksploatacione karakteristike. Zadatak sa kojim su se suočili projektanti bio je više nego ambiciozan, jer novi proizvod trebao je da bude:

  • Dovoljno jak da bi se koristio kao kućište za bušotine
  • Otporan na agresivne sredine
  • Dugovečan
  • Jednostavan za ugradnju
  • Znatno jeftiniji u proizvodnji od čeličnog i titanijumskog analoga

Rezultat je bio stvaranje jedinstvene metaloplastične cevi koja već od 1977. godine korišćena od strane preduzeća Ministarstva industrije srednjih mašina SSSR, u rudnicima uranijuma u Leninobadskoj oblasti Uzbekistana, na dubini do 800 m.

1979.godine u neposrednoj blizini od ovih rudnika uranijuma se desio zemljotres amplitude više od 9 stepeni Rihterove skale. Sve bušotine, u kojima su korišćene metaloplastične cevi, nisu pretrpele ozbiljnu štetu, pa čak i zadržale unutrašnji geometrijski oblik.

Zahvaljujući visokim eksploatacionim karakteristikama, metaloplastične cevi se koriste u drugim oblastima industrije i stanovanja – transport nafte, gasa, alkalnih tečnosti, kiselina, vode i drugih tečnosti.

Prioritet kompanije je uvek bio kvalitet proizvodnje. Iz tog razloga, cevi kompanije MEPOS mogu da se koriste decenijama, što je dokumenovano potvrđeno od strane naših partnera.

Do ovog trenutka, kompanija Mepos postavila je nekoliko hiljada kilometara cevovoda, a medju najvećim klijentima su  kompanije Gasprom, Lukojl, Rosneft i TNK-BR.

 

 

 
 
Vrh stranice
 
 

 
PIROHIMIKA
TMG SOLUTIONS GROUP :: PIROHIMIKA
Pogledajte detaljnije
  TMG SOLUTIONS GROUP  
MEPOS
TMG SOLUTIONS GROUP :: MEPOS
Pogledajte detaljnije
 

  TMG Solutions Group ::  Prodajni program  ::  Kontakt  ::     
 
Copyright © 2014. TMG Solutions Group d.o.o. Beograd - Srbija